41.000 biljetter sålda ...

i en stad med 48 000 innevånare, Det måste ta mig fan vara nåt slags rekord. Peace and love är så stort och så betydande för Borlänge att det är svårt att förstå. Det är inte mätbart.
Det högsta betyg jag har hört om Peace and love är när döttrarna säger:
- Äntligen är vi stolta över att komma från Borlänge!
Det är stort när ungdomar säger så. Efter att ha hört om så mycket skit i så många år om Borlänge. Kriminalitet mm Jag har bott i Borlänge i exakt 20 år och jag är så jävla less på denna klicheartade bild som ständigt pumpas ut i media om Borlänge. Inte minst i Dalamedia, SVT Gävle Dala t ex. 
Tänk att man ska få vara med att uppleva att Borlänge betraktas som den fina stad det är, wow :)

Jag tyckte att det var stort när apartheid raserades eller när muren föll men fan vet om det inte är större att få uppleva att Borläng blir erkänd som en fin stad. 

So long out there. I morn ska jag ut och fiska med två gamla jobbarpolare. Hoppas jag får en gädda på ca 2 kg. Då blir det gäddfärs med räksås å vitt vin :)

Over and out! 

 

Peace and Love ..

..är i stan och det är så underbart att se alla ungdomar. Jag njuter verkligen av att se att alla verkligen njuter av den frihet som det innebär att vara på festival. Själv har jag aldrig varit på festival i min ungdom vilket jag tror att jag skulle ha tyckt om, att vara Wild and Crazy för några dar:) Bära på ett flak öl, sätta sig i skuggan och bara njuta av livet, skratta och ha det gott.

Nä, nu är det andra tider. Lägenheten har Tjejerna med sina kompisar, dom är nio stycken som bor där och dom verkar ha jättekul. Vi ska gå på Dalhalla i kväll och se på ABBA med Dalasinfoniettan. Kanske inte låter så värst Wild and Crazy men .. det är en annan grej. Att gå på Dalhalla är mysigt med mat- och fika korgen åså äre ju så himla vackert och mysig stämning i det gamla stenbrottet.

Dagens bästa: IF Älgarna vann med 1-0 över Sollentuna (Andes Limpars gäng). IFÄ nu uppe på 15 poäng inför sommaruppehållet, STORT.

Brage har 2-2 just nu hemma mot Karlslund. Hopp och tro.

Tjingeling..
 

Den magiska modsommarnatten ..


upplevs bäst i Norrland. Kanske i Stöde med bad i tunnan och full nutning av midsommarnattens ljus, Lapin Kulta, kyla, regn, ljus, diskussioner om vargjjakt, alkolismen, EU, what ever, sent blev det iaf. Är det nån natt man ska uppleva så är det nog midsommarnatten. Ola och Lotta var trevliga bekantskaper. 

Tjingeling! 

Midsommarafton i Stöde


Fint va?

Kusin vitamin..


Det var 25 år sedan kusinerna träffades senast. På kusinträffen i Hemling.
Jag, Berit från Umeå, Carina från Ö-vik och Breoder Hans från Härnösand. Det var jättekul att träffas och det ska inte dröja 25 år till nästa träff :)

Syskonen Hörnkvist från Hemling..


träffades på kalaset. Morbro Rolf från Hemling, Mamma Kerstin från Härnösand och Moster Anita från Gideå.

Vilken fin helg ...


Här ser vi dom glada Jubilarerna. Dessa fantastiska kvinnor som frades i helgen av nära och kära. Mamma Kerstin firades i Härnösand på torsdagen när hon fyllde 80 år och Britta firades i Stöde på freagen när hon fyllde 50 år.
Det var kalas hela helgen och det var jättetrevligt. Trevligast av allt var att dessa fantastiska kvinnor fick uppmärksamheten och det är dom väl värda.

Vilka fantastiska kvinnor..

I går fyllde min fantastiskt fräscha mor 80 år och i dag fyller min vackra hustru 50 år, vilken helg!!
 
Vi åkte från borlänge tidigt på morgonen och plockade upp Sanna i Gävle på väg till vackra Härnösand.

Å vilket trevligt kalas det var. Det ramlade in trevliga människor hela tiden; släktingar från Hemling, Gideå, övik och Umeå, grannarna Maria och Carita, friluftsfrämjare och kompiiisar till mamma och Birger. Det var kul att få träffa och prata med mina kusiner Carina och Berit som jag inte har sett på många år. Det var verkligen kul! med deras familjer, moster Anita och Stig-Allan, morbror Rolf (han är lika star i nyporna fortfarande!!).
Stig-Allan bakar fortfarande sitt tunnbröd och det ska bli kul bara av den anledningen att få hälsa på i Gideå. Stig -Allan utlovar lövtunnt tunnbröd och det låter som rena drömmen. Förmodligen kommer man att föräta sig men det är det säkert värt. Vi pratade många minnen men även lite framtid och vi utbytte telefonnummer. Så vi fåvälan si va som händer men det skulle va kul med fortsatt kontakt. Kanske får vi besök i Dalarna för det finns ju lite kopplingar till Dalarna. Morbror Rolf har bott i Borlänge  i 5 år på 50 och 60 talet. Carina har en kompis som nyligen har flyttat till Borlänge.

Idag på midsommarafton fyller min vackra hustru 50 år och vi uppvaktade henne som vanligt med skönsång på sängen med frukost på bricka och paket.
- "Va e de för en dag, e de en vanlig? Nej, de e Brittas födelsedag, hurra, hurra, hurra.." Den enkla men mysiga sången som är hämtad från "Lotta på Bråkmakargatan" ljuder när vi skrider in i sovrummet och "väcker" Britta. Sången håller fortfarande tycker vi iaf.
Firandet fortsätter nu närmast med lunch hos mamma och Birger sen bär det iväg till Stöde och fortsatt firande av Britta men nu hos Brittas syskon och mamma.

Håll ut där ute... Bilder utlovas!

Tjingeling i midsommarnatten :)

Att bo på fäbod ...

är ingen lek, Jag har bott på Mångbergs fäbod i helgen så jag vet. När jag klev från dasset på lördagkväll då stod Mrs Moose där och bara blängde på mig. Det var inget konstigt med det, tyckte hon. Själv har jag inte sett en älg live (utanför bilfönstret sen Viksjö 1973 så jag tyckte att det var ett häftigt möte. Jag gick in och hämtade kameranoch knäppte kort på frun och kalvarna. Till slut så lufsade dom iväg.


Kolla in dom ögona!! Scarry...Här syns ett av ätteläggena. Ögona går tydligen inte att avla bort :)

Annars så är det trevligt att bo på Fäbod, speciellt Mångsbergs fäbod med anor från 1200-talet!!! Det var tydligen så att Mångsberg var Sold böndernas fäbod från maj tom september. Sold betyder Sollerön, fatta?

Annars så trivdes man rätt bra. Ni kan väl tänka er själv när två medelålders män sitter med varsin Staropramer i nypan endast iklädd regnställ, regnet smattrar mot det korrugerade plåttaket. Tempen är 10,5 grader men vi är varma av vedklyvandet.

Annars så gillade jag väldigt mycket att gå på ute dass och sova i sovsäck. Tänk va mysigt det är.

Tack Pälle och Klara för all björkved. Den kommer att betyda jättemycket för oss till hösten och vintern. Frida har lovat att designa en fin vedbod ( i acad) som vi ska bygga i sommar. Så veden kommer att få det bra i Stumsnäs.
Annars:
+ Brages vinst mot nåt Syrianskt lag !! Bre två i tabellen nu= över förväntan
- If  Älgarnas förlust mot IK Frej, 1-5, aj, jaj inte bra. Nu börjar det blåsa snålt och det är nu det gäller vilka som håller måttet. Ännu ingen kris men det börjar bli hög tid att ta poäng.

Energy weekend is coming closer ..


Mångbergs fäbodar.. here we come!

Next generation ...


Brucan och Little Steve van Zandt sjunger duett tillsammans. Sonen Weinberg piskar skiten ut trumsetet medan farsan är hemma och gör talkshow. Spännande att nya generationer tar vid efter di gamle. De är bra!
Clarence Clemons såg som vanligt väldigt cool ut och smekte fram smäktande toner från sin saxofon, precis som hä skä vara.
Alla var där. ..
Brucan berör alla. Det är fascinerande att verkligen alla åldrar är där. Mest imponerad blev jag av den 64-åriga kvinna som stod längst fram och sjöng med i alla låter och försökte nå  Brucan med händerna. 

Å andra sidan så tror jag att tre konserter på 4 dagar tar ut sin rätt och i mellanår, bl a första halvan av the river, lät han som en kraxande kråka. Han behöver antagligen vila ett tag nu.

bye, bye ..


7 grader ..

Bruce Springsteen var tänd som en julgran vid sista spelning

Konserten värmde i den svala stockholmsnatten. Bruce visade en otrolig entusiasm. Konserten började med att Nisse Lövgren spelade Idas sommarvisa på dragspel och folket jublade. Vilken start på konserten.... och sen låt nr 2; Badlands; wow!

Brucan drog låtar från alla skivor: nu känner jag bara till skivorna från 70-talet och i början på 80-talet, men ändå :)
Spirit in the night från Asbury Park. å nu snackar vi -75. I slutet på låten låg brucan på rygg bredvid alla fans och sjöng sakta:
- "Me and crazy Janie was making love in the dirt singin our birtday songs" alltmedan fansen slet i hans kläder. Det var otroligt känslosamt och stort. Han bjöd verkligen på sig själv.

Självklart spelade han Born to run. Då stod ALLA upp och applåderade hela tiden.

Skål för bra konsert!

IFÄ-Falu FK 0-4 Inte bra, oj,oj, oj...

So long!

Sitta ner ...

och njuta ska jag göra ikväll på Stockholms Stadion. Jag och mina vänner från Geotekniska Föreningen ska ikväll på konsert med Bruce Springsteen, kl 19.30

Det har varit lite struligt med biljetterna.  Arrangören verkar inte vara så van vid stora arrangemang. Vi beställde (och betalade för) 8 biljetter men fick bara 6 st!!!!! Efter många om och men fick vi tillbaks pengarna iaf.

Jag har sett Brucan två gånger tidigare. Första gången var -77 i Cobo Hall, Detroit och då blev man förälskad i hans musik. LP:n "Darkness on the edge of town" släpptes på den touren. Sen dess har man varit hängiven hans musik. Jag gillar speciellt hans musik från 70-talet.

Andra gången var med Sanna och då på Ullevi. Ullevi var så väldigt stort och jag gjorde misstaget att stå kvar "längst bak". Sanna var smart för att hon ställde sig längre fram och blev väldigt nöjd med konserten. 

Vi få välan si men ikväll tror (och hoppas) jag att han river av Badlands, det vore alldeles ..... underbart.

Darkness on the Edge of Town

http://www.sonymusic.com/clips/selection/30/BruceSpringsteen/Badlands.ram

Trist fotbollskväll igår :(
Även fotboll är ett psykologiskt spel och det såg man tydligt igårkväll. Efter straffmissen kunde vi aldrig hämta oss. Här saknar man verkligen hockeyns "time out". Time out funkar ofta bra för att bryta trender i matcher. Möjligtvis skulle man ha gjort ett byte direkt efter straffmissen för att visa på förändring.


Tingeling, tingeling ...


Stå upp ...

I dag nyttjade jag min demokratiska rättighet (och skyldighet) och gick för att rösta.

Det finns, enligt min mening, två områden som måste förstärkas inom EU; Jämlikhet och Miljö.  I ett demokratiskt samhälle har man möjlighet att påverka genom att rösta sägs det. Visst ska man rösta men det är faan i mig viktigare i ett demokratiskt samhälle att man törs stå upp för sina inre värderingar. Att varje dag vakna och tänka positivt och nyttja dagen för att vara ärlig mot sig själv och därmed (kanske) oxå vara en bra förebild för andra.

För att låta den inre kompassen styra ens beteende då krävs det mod stå upp för sin övertygelse, sina ideal, sina värderingar .. Detta är viktigt för det skapar oxå en inre trygghet och ett lugn (tycker jag iaf).

Hmm.. vad ska man då rösta på; miljö eller jämlikhet??? Jag bestämde mig i går! Så min inre röst  bestämde att min röst idag var en röst för ökad jämlikhet. Jag tänkte så här:

- med ökad jämlikhet så skapar vi en tillvaro där alla goda krafter får samma chans att komma fram och därmed med möjlighet att t ex göra sin röst hörd i det stora brus som råder där ute eller att få den position man förtjänar för att kunna påverka. Lyckas vi med detta så får vi så mycket annat "på köpet", t ex miljöfrågor kan vi hantera om förnuft och kunskap får råda.

I dag hoppas jag på att IKB och IFÄ gör sitt jobb ...

IKB, IKB, IKBEEEEEE ...

Vilken match, oj,oj,oj... Brage krossade Enköping med 2-0. Jesper Blomkvist blev mindre och mindre ju längre matchen gick. Matchens lirare var Robin Sellin!!!! helt otroligt va han dominerade. Det måste ha varit omöjligt att inte lägga märke till honom. Var har han hållit hus?
Hur som helst så verkar han ha ett skapligr förtroende hos Kral med tanke på att han la alla (nästan) frisparkar och hörnor.

Kul oxå att se Serik Fans har vaknat till liv efter några år i dvala, framgång föder framgång = en gammal sannning. Det är inte ofta man lägger märke till en positiv domarinsats men det gjorde jag ikväll. Domaren visade en väldigt fin känska för spelet och spelarna.

Det är dags för en bortaseger mot Östersund i nästa omgång. Jag tippar 1-2.


Over and out!!

RSS 2.0