Birger fyller 75 år idag!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?
- Nej, det är igen vanlig dag för det är Birgers födelsedag, Hurra, hurra, hurra....

Min kompis Birger fyller 75 år idag!

Jag gillar Birger för att han är en mycket snäll och vänlig människa. Snällhet är, enligt min mening, det finaste av alla mänskliga egenskaper.

Grattis Birger och hoppas att du får en fin födelsedagFördomarnas vara eller icke vara ...

Just nu kämpar jag med två av mina fördomar.

1. BMW-bilar
2. Innebandy

BMW
- Dessa förbannade bilar som alltid ska köra så jävla fort. Så har det låtit i många år. Så fort det är en BMW som körom så säger Britta:
-Tyst med dig tjurgubbe!!
Nu har det hänt saker!! Jajamensan. Nu har jag faktiskt åkt i en BMW, 2 gånger till och med. Det blev ju lite mutter, mutter innan jag satt mig i BMW:n för första gången. På väg till Malmö, hela 60 mil i en BMW. Detta som var helt otänkbart tidigare är nu en realitet!! Och, måsta jag medge, det gick ju faktist riktigt bra :)
Nuförtiden så blir jag inte tjurig om jag blir omkörd av en BMW. Jag tänker bara;
- han/hon har säkert sina skäl .... 

Innebandy då, kande va nåt? Knappast en sport iaf. Det är väl motionssport som utövas bland ribbstolar. Jag kommer fortfarande ihåg när tennislandslaget slog innebandy landslaget. Fniss, fniss ...
Närå nu är det tydligen nya tider. Miss M, min arbetskompis, la in en broschyr till mig häromdan som beskrev IBF Borlänges verksamhet. Jag tänkte:
- va äre där för fjanterier? Ska dom vara så jävla märkvärdiga i en broschyr oxå. Okey då, jag kollade väl lite i broschyren och vad får jag se, en förening som predikar idrott på jämlika villkor när det gäller såväl ekonomi och sport, wow! Det verkar inte bättre än att jag får montera ner även denna fördom.

Som tur är så har jag fortfrande några fördomar kvar.

Tjingeling!

Dom avlövade människornas triumf ...

-"Dom avlövade människornas triumf" är ingen trevlig rubrik. Jag har funderat på denna rubrik ända sen jag såg debattprogrammet om dom ensamma flyktingbarnen

Häromdan såg jag alltså ett debattprogram på temat "mottagning av ensamma flyktingbarn". I programmet intervjuades ett antal personer i en studio samt ett antal från Vellinge, "Live". 

Det var mycket skrämmande att höra Vellinge borna. Deras åsikter skrämde mig ända in i ryggmärgen. Det gick en isande vind igenom teven,  en helt vanlig dag i november ...

Åsikterna i Vellinge handlar om att inte ta emot dessa flyktingar. I och med att dom så definintivt tar ställning emot flyktingarna så målar dom själva in sig i ett hörn och blir därmed väldigt farliga människor, det är mycket skrämmande! Dessutom, antar jag, att detta kommer att uttyttjas av ett antal ljusskygga människor som kallar sig (sverige)demokratrer.

Over and out!

RSS 2.0