En onsdag kväll i juni ...


Mercury, en pålitlig tvåtaktare
Det var bestämt sen länge. En fisketur på Runn med gamla jobbarpolare, Gamla och gamla, det kan väl diskuteras. David 30, Peter 45 och sen jag då, 53 pannor. Det är väl bara jag som är gammal. Men man är inte äldre än man känner sig :) Hur som helst så är det trevligt att umgås på fritiden med jobbfolk.

Peters båt ligger fint i Ornäs hamnen. Det var fantastiskt fint att återse Ornäs båtklubb.. med bommen, vaktstugan, alla dom fina båtarna som ligger där. Förresten, är det nån som har tid att vara ute på sjön med dom? Min erfarenhet från Ornäs Båtklubb är inte det. Jag tyckte precis att det låg lite fler vräkiga båtar där nu. Har folk fått det bättre nu, eller?

Peters fina båt, jag har glömt modellnamnet. Kan det ha varit Örnvik nånting?

Vi åkte rakt ut till Lövön och ankrade upp Peters fina båt så att vi kunde äntra klipporna. Fram med Abu Cardinalen, som jag fick i present när jag fyllde 17 av min mor. Det är 36 år sen och den spinner lika fint fortfarande. Abu Cardinal, Nu med spunnen lina!! På med ett skeddrag och sen ... schwung..... rätt in i klipporna - vad hände - var det nån som såg, hoppas inte det? Jag kan ju säga att det var ju inte materialfel att draget hamnade bland klipporna:) Nåja, jag kom igång till slut och gjorde några väldigt fina kast i en prydlig halvcirkel, precis som farsan lärde mig en gång itiden,  jag kände mig nöjd.

Äntä fint, så säg!
Peter, han drog igång grillen direkt. Dukade sen upp ståndsmässigt med tallrik, grillbestick, servett och sist men inte minst.... starköl till gästena! Så där satt man i kvällsolen på klipporna, zippade på en starköl och solen gick dalade ner i Väst. Livskvalitet. Det är såna här stunder man kan behöva tänka på om ett halvår eller nåt.Jag blev väldigt nöjd med detta  fotomotiv

Helt plötsligt föreslog Peter en tur tvärs över ön. - Det är alltid bättre fiske på andra sidan ön, eller nåt sånt. Sagt och gjort. Vi travade iväg förbi gran och tall. David var barfota??
Peter hade nog rät iaf. David tog en aborre direkt.


Power! Vilken kraft, vilken styrka... Har ni sett så vackert. Finns det nåt vackrare än ett naturblock i skymningen?


Den bryggan är man lite avundsjuk på. Förresten så är det ett väldans fint hus (gård) i bakgrunden!


Slussbruden, eller Snuskbruden som nån sa, på väg in i dimman.

På hemvägen körde Peter ikapp Slussbruden som var ute på en kvällskryssning. Förmodligen fullsatt med räkätande firmafestare eller nåt sånt. Det såg fint ut på håll iaf.

Tack Peter för ett fint initiativ! Det blev en trevlig stund med goda kamrater samt ett fint sommarminne.

Tjingeling ...


Kommentarer
Postat av: Lasse W

Ja i Smögen ligger dom mest och degar vid bryggan...

2009-07-07 @ 19:45:17
URL: http://lassewan.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0