Alla människors lika värde ..

Det sägs av många och det är oxå väldigt lätt att säga; "Alla människor är lika värda". Men vad betyder det egentligen?
Är Susan Boyle "mer" värd efter framgången i Britains got talent. Hon har hånats i alla år tydligen. Är brottslingar, narkomaner, alkolister lika värda som alla andra? 

Ja, som människor, definitivt. Jag har inte alltid tycks så men jag jobbar lite på (vissa) av mina fördomar och kommit fram till att livet blir lite enklare och trevligare att leva om man bejakar, ja just de ..... alla människors lika värde.

När man bor i centrala Borlänge så finns det många tillfällen att jobba bort fördomar. Man möter ofta utslagna människor, speciellt på mornarna när jag går till jobbet. Ett sätt att tänka är ju att även utslagna har familjer; syskon, föräldrar mm Folk som är oroliga, bryr sig mer eller mindre, förmodligen det sistnämnda men dom finns iaf.

Vad tycker du?

ps mina andra fördomar är: Innebandy, BMW och Silverhöjden ds

Kommentarer
Postat av: Lasse W

Människovärdet innehåller så mycket mer än vad man först tänker på.

Rätt att ... (bara att fylla på).Visst har man fördomar och det är ingenting som för något gott med sej. Framförallt behöver man ju inte jobba på att skaffa sej fler.Välkomna i kväll på lite ganska fördomsfritt umgänge.2009-04-30 @ 13:21:46
URL: http://lassewan.wordpress.com/
Postat av: Lasse W

Peace in the valley = sluta slåss i Dalarna.

2009-05-01 @ 20:35:00
URL: http://lassewan.wordpress.com/
Postat av: Bosse

Fördomar och fördomar. Du skriver om de som vi ser ute i centrum. Tänk också på alla som vi inte ser som antingen bara sitter hemma eller är ute på icke normala tider. Vad kan vi göra? Sträcka ut en hand?I Sverige växer idag 375 000 barn upp med missbrukarföräldrar. Statistiskt måste vi ha sådana barn även i Borlänge.Jag var för några år sedan i Jaxkyrkan, kommunens invandrartätaste del. Svenska kyrkans präst talade om den värld som invandrare lever i i Sverige. Prästen avslöjade bl a att populäraste verksamheten var resorna till vänortskyrkan och en dag där. Vänortskyrkan, tänkte jag och fundrade tyst över våra vänorter i Norden.- Vänortskyrkan är, fortsatte prästen, Domnarvets församlingsgård på andra sidan Dalälven med en busstur på ca 3 km i vardera riktningen.Hur sträcker vi ut en hand?

2009-05-03 @ 20:08:16
Postat av: Mats

Man kan delta i Peace-in-the-Vallies-tour eller som den heter på Svenska; Frid-i-Dalarna-trippen . I år går den från Borlänge via Insjön till Rättvik. Datum är ännu inte fastställt och det är cykel som gäller.

Så alla Ni där ute i vimlet! -Det är bara att börja träna där hemma. Det duger inte att komma otränad till touren :)2009-05-03 @ 21:46:58
Postat av: Lasse W

Har börjat träningen. Men på lördag blir det tillbakagång.http://www.sr.se/orebro/nyheter/artikel.asp?artikel=28192402009-05-07 @ 21:44:44
URL: http://lassewan.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0