Mera Classic Car ..


mera glänsande truckar ..Jag vet inte om detta är en buss eller lastbil ? Vackert fordon iaf.


Första gången jag har sett en bil och en moppe som matchar varandra.En röd Åskfågel = min favorit!

En muskel truck får avsluta mitt bildspel från årets Classic Car.

Tjingeling!

Classic Car i Rättvik

I lördags var det Classic Hockey i Leksand och i dag var det dags för cruisingen på klassiska Classic Car.
Classic Car har två sidor:
1. Den genomseriösa crusingen med presetation av fina bilar fyllda med prydliga människor.
2. eller den oseriösa som är bonnpojkarnas högtidsstund. Toppen är att få åka runt i en genomrostad Volvo 740 med högtalare på taket.

Detta var den snyggaste bilen som jag såg på crusingen. Kolla in spröten fram!


Finaste ekipaget var denna FIAT 500 med hemmagjord husvagn


Det är lätt att bli imponerad av denna BP Lastbil.


Äntligen en BMW modell som tilltalar mig.

Jag hade tänkt att publicera några bilder på festande bondpojkar i överfulla bilar men det var så destruktivt så jag avstår. Classic Car handlar för mig om fina bilar och jag vill inte att bondläpparna ska förstöra det intrycket för mig.
 
Over and out!

All Star Game in Leksand

I går var det en högtidsstund i Ejendahls arena; All Star Game med gamla Leksands spelare. Det var fler än jag som attraherades av detta. Det kom nämligen över 5.200 till matchen!!


Första sidan på programbladet. Kan det vara Vilgot Larsson in action?

En anekdot: i en periodpaus så såg jag en kille i min ålder med tre st hockeyklubbor, av äldre modell, i nypan. Jag blev väldigt nyfiken. Killen berättade om klubborna som var från 70-talet: två JOFA Sandsström proffesional med svag hook vilket tyder på att det måste ha varit 70-talsklubbor. Den tredje klubban var en riktig Stradivarius; En JOFA Sandström målvaktsklubba med rakt blad.
Och varför stod han där med kluborna? Jo, han han väntar till efter matchen då han vill få All Stars autografer på klubborna.

Jag kände då att detta är en person som man kan dela ett (udda) intresse med. Jag berättade att jag hemma har en rysk limmad, oanvänd målvaktsklubba. Han blev grymt imponerad och sa direkt:
- Den klubban ska du vara rädd om!


Imponerande laguppställningar i de båda lagen.

Äldst på banan var 62 årige Tommy Abrahamsson. Han gjorde endast några byten i första perioden.
Vad man annars la märke till:
Det var väldigt vad Johan Hedberg var ihålig,
Väl bevarade var Kjell Samuelsson (imponerande fysik), Robert Burakovski (är han fortfarande aktiv?), Erkki Laine (Vilken läcker hjälm!) och Ivan Hansen (vilken sniper!!)
Sigge Svenssons helt ofattbara och mycket onödiga slagskottshysteri. Det var ju veteraner på isen, 50- 0ch 60 åringar. Han hade ju för faan kunnat skjutit ihjäl Högosta vid ett tillfälle!!
Patric Kjellberg var den enda som inte hade axelskydd (varför?).
Jonas Bergqvists läckra straff och inte minst hans målgest.

Kvällen avslutades med Mats Ingels mycket intressant intervju med Christer Abris i foajen. Det var ljuvligt att få höra Christers målande beskrivning av livet i hockey rinkarna på på 70-talet. 

Till sist: Nu är det bara 7 månader kvar till att kvalserien startar :)

Vi har jympat på Sold ...

Igår var vi lite wild and crazy. Vi for till Sollerön och var med på Friskis sommarjympa. Jympan var på en jättefin plats, hembygdsgården.  Men faan va myggigt de va!


Är det inte Helena, Britta och Sanna som står där borta?

För er som inte vet: Sold betyder Sollerön på Moramål.

Nu är poolen klar i Stumsnäs. Brandkåren var här i morse och fyllde poolen. Endast de sista finjusteringarna pågår. Håll ut, bilder på underverket från Hornbach kommer eller, varför inte, kom hit och bada. Just nu hela 12 grader :)

Vi har varit påDyrön..

Dyrön i Bohuslän. Det är inte speciellt dyrt där. Namnet kommer från Norskans djur.

Bohuslän är vackert och så annorlunda mot Dalarna.


Värdfamiljen på toppen av Dyrön


Snapshot från den dramatiska Dyröleden

Nä nu får det väl för fn sluta regna, eller hur?

Tjing

Komidsommar i Mångberg ...

Jag blir aldrig klok på Dalarna. Det är ju helt fantastikt att bo här i detta fantastiska landskap. I går, 12 juli!, firade vi Komidsommar i Mångberg. Komidsommar, va ä de? Jo de e nämligen så att i Dalrana firar varje by sin egen midsommar, alltså komidsommar. I går var det Mångbergs tur. Å vi va där, jajamän!

Se så mysigt det ser ut ..

Antagligen tog väl regnet bort en del besökare. Men vi va nöjda iaf. Vi rivstartade med ett besök i sågen.


Stockarna fångades in av ivriga män.. 


Den gamla tekniken fungerar. Stockarna strimlas av 7 sågblad ..


Kraften kommer från Mångbergsån. Som ni ser så var det inget fel på vattenflödetKolbullar med lingonsylt var en riktig höjdare

Vi avslutade dagen med Maräng Suisse i Pers fina stuga. Nästa evenemang i Mångberg är Fäbod lunken första helgen i september. Den utmaningen måste man ju ta till sig.

Vi ses Mångberg. Over and out! 

 

En onsdag kväll i juni ...


Mercury, en pålitlig tvåtaktare
Det var bestämt sen länge. En fisketur på Runn med gamla jobbarpolare, Gamla och gamla, det kan väl diskuteras. David 30, Peter 45 och sen jag då, 53 pannor. Det är väl bara jag som är gammal. Men man är inte äldre än man känner sig :) Hur som helst så är det trevligt att umgås på fritiden med jobbfolk.

Peters båt ligger fint i Ornäs hamnen. Det var fantastiskt fint att återse Ornäs båtklubb.. med bommen, vaktstugan, alla dom fina båtarna som ligger där. Förresten, är det nån som har tid att vara ute på sjön med dom? Min erfarenhet från Ornäs Båtklubb är inte det. Jag tyckte precis att det låg lite fler vräkiga båtar där nu. Har folk fått det bättre nu, eller?

Peters fina båt, jag har glömt modellnamnet. Kan det ha varit Örnvik nånting?

Vi åkte rakt ut till Lövön och ankrade upp Peters fina båt så att vi kunde äntra klipporna. Fram med Abu Cardinalen, som jag fick i present när jag fyllde 17 av min mor. Det är 36 år sen och den spinner lika fint fortfarande. Abu Cardinal, Nu med spunnen lina!! På med ett skeddrag och sen ... schwung..... rätt in i klipporna - vad hände - var det nån som såg, hoppas inte det? Jag kan ju säga att det var ju inte materialfel att draget hamnade bland klipporna:) Nåja, jag kom igång till slut och gjorde några väldigt fina kast i en prydlig halvcirkel, precis som farsan lärde mig en gång itiden,  jag kände mig nöjd.

Äntä fint, så säg!
Peter, han drog igång grillen direkt. Dukade sen upp ståndsmässigt med tallrik, grillbestick, servett och sist men inte minst.... starköl till gästena! Så där satt man i kvällsolen på klipporna, zippade på en starköl och solen gick dalade ner i Väst. Livskvalitet. Det är såna här stunder man kan behöva tänka på om ett halvår eller nåt.Jag blev väldigt nöjd med detta  fotomotiv

Helt plötsligt föreslog Peter en tur tvärs över ön. - Det är alltid bättre fiske på andra sidan ön, eller nåt sånt. Sagt och gjort. Vi travade iväg förbi gran och tall. David var barfota??
Peter hade nog rät iaf. David tog en aborre direkt.


Power! Vilken kraft, vilken styrka... Har ni sett så vackert. Finns det nåt vackrare än ett naturblock i skymningen?


Den bryggan är man lite avundsjuk på. Förresten så är det ett väldans fint hus (gård) i bakgrunden!


Slussbruden, eller Snuskbruden som nån sa, på väg in i dimman.

På hemvägen körde Peter ikapp Slussbruden som var ute på en kvällskryssning. Förmodligen fullsatt med räkätande firmafestare eller nåt sånt. Det såg fint ut på håll iaf.

Tack Peter för ett fint initiativ! Det blev en trevlig stund med goda kamrater samt ett fint sommarminne.

Tjingeling ...


RSS 2.0