Praktfull byggnad ..


Vacker entre ..


700 meter brygga ..


På torget i Rättvik ..


Elitserieort?


Konvoluterna ligger utspridda ....


Förfesten är alltid bäst ...

Varför blir alltid förfesterna lyckade? Varför är alla så glada just då?

Jag tror att hemligheten är det enkla arrangemanget och att alla känner sig otroligt bekväma i just det enkla...

Receptet för en förfest är klockrent:
- Bestäm plats, thats it! Det räcker och det är det som är det geniala

- Var och en tar med sig det man vill dricka
- Tid är inte så viktigt. Man kan komma och gå lite som man vill och det är en viktig del av "grejen".
- Musik är otroligt viktigt på en förfest och det är tillåtet för alla att spela sin musik. Det grymt härligt när vinylskivorna äntligen får ta plats och konvoluterna (kultförklarat ord) ligger utspridda över ett helt rum dagen efter. Vad underbart att få höra ELO och få flashback till vinter -78 då alla var så imponerade över det nya soundet . Eller varför inte få uppleva och dela med sig minnen från -73 när Mott The Hoople sjöng "Roll away the stone" och alla skrålar med på "bad cockney".

Kung är den som plockar fram The Monkees och delar med sig av minnen till I´m a believer... (kolla in länken nedan)

Förfest som koncept eller Trademark är underskattat och förtjänar lite mer uppmärksamhet. VÅGA HA FÖRFEST, glöm inte det mitt i alla präktiga, välorganiserade sammankomster!!! 

Har vi fortfarande chans  på Elitserien, faan trot ..


En stilla undran..

... vad var det för mening med att byta tränare i vårt kära Leksand?  Vad var syftet ? Frågorna är många men det intressanta är hur ledningen tänkta. Kalkylerade man med att säsongen redan var körd och att Olsson och Eriksson fick slutföra säsongen.

Engagemang skapar framgång ..

- "jag tror att det finns enorm potential potential i alla människor. Alla kan bli landslagsspelare"
 - "spelarnas engagemang är gemensam nämnare för framgång"

Det är två citat från Ola Johanssons, tränare för Edsbyns IF. I torsdagens sportnytt sändes en fantastisk intervju med Ola
( se intervjun under länkar längre ner på bloggen).  Det var också intressant att Ola har en ledarförebild. I Olas fall så är det fortfarande Håkan Sundin.
-" om jag bara kan betyda bara lite för folk omkring mig av vad Håkan Sundin betydde för mig då känns det bra i mitt liv"

Denna fantastiske idrottsledare gick bort alldeles för tidigt.

När man har sett intervjun med Ola Johansson då är det lätt att förstå Edsbyns framgångar. Ola Johansson är, enligt mitt sett att se det, en modig ledare som har mod att stå upp för sina grundläggande värderingar och använda dom som en kompass i tillvaron. Det är stort!

Under intervjun fick man se Håkan Sundin i en Bragetröja och Bragespelare i träning på Sportfältet. Det var längesedan man såg en Bragetröja och /eller Bragespelare i Sportnytt.

En fundering: Var finns det modiga ledarskapet i Leksands IF?

Fridens Liljor ...

Leksands IF ..

är inte längre någon idrottsförening i klassisk mening. Leksands IF är ett företag som drivs på affärsmässiga grunder. Leksands IF är moderbolaget imed ett antal dotterbolag, bl a Ejendals arena. Leksands IF äger ett antal restauranger, har öppnat dagis, butiker mm. Leksands IF är ett framgångsrikt företag. Även  PR-mässigt har Leksands Guldstjärna. Företaget sköts antagligen väldigt proffesionellt, men ... (everything before but is bullshit!)

Med det perspektivet kan man fundera var den sportsliga sidan kommer in och varför LIF misslyckas tre kvalserier i rad och just nu väldigt nära ett fjärde mislyckande. Byte av tränare. Av sportsliga skäl så måste det till en förändring men vad är dom bakomliggande skälen och hur ser företagets strategier ut? Jag hade förstått bytet om Boorken kommit in men snacka om antiklimax ....

Är det så att det är alldeles för stort fokus på affärsverksamheten inom Leksands IF ? Uppenbart är att Leksand inte har lyckats balansera det sportsliga målen med det affärsmässiga målen. 

VD har antagligen en del att förklara för supportrar och sponsorer framöver ... Målen är säkert tydliga men hur ser den långsiktiga strategin ut?

Aftonbladets Mats Wennerholm skriver om förnyelse, föryngring... satsa på unga produkter. Det borde vara naturligt i en långsiktig satsning. Samtidigt vet man att nåt samarbete inte existerar inom dalahockeyn, jämför t ex med angränsande län (Brynäs- eller Färjestadsmodellen). 

Nu har jag snart gnällt klart. Jag har bara en sak kvar: Den som scoutar målvakter för Leksands räkning har ett utvecklingsbehov!

I morgon blir det lammentrecote med vitlökssmör och tomatsallad + ett glas rioja, mm ..

Tingeling, tingeling ..
 

Breaking news ...

Kempe och Jonsson byts ut. In kommer...... ja, ja men, just de: Leif Bork (= mitt tips).
Vi få välan si ... det pratas även om Wayne Fleming men jag tror att han faller på att ha är för elak, just det; " a mean guy". Det var väl det han åkte på sist han var här. 

Mot SSK specialstuderade jag båset just för att se deras coachning. Det har ju inte varit mycket till coachning i det båset trots att behovet har funnits, bl a mot SSK. Som den matchen utvecklades så borde det ha varit aktivare coachning. Nu får dom betala priset.
Det är ju inte hållbart att åka Sverige runt med hedersamma förluster.

Jag undrar vad som har hänt med Eddie Läck och varför han inte står i pyttsen. Nåt konstigt pågår. Boorken är nog rätt person att pumpa i honom tillräckligt med självförtroende så att han storspelar resten av kvalserien.

Nu kommer det 12 säkra poäng. Efter det så återstår tre matcher och då kan allt hända.

I morn kväll står man i första ledet igen sen blir det nog lite Suchi :)

Tjingeling, tjingeling..

Det kan gå säger jag ...

Såg kvalhockey på tv i em. VIK mot Växjö inför haltomma läktare. Det är konstigt tycker man. Speciellt när intresset i Dalarna är på kokpunkten inför kvalserien, år efter år. Vi spelar nu femte kvalserien i rad inför utsålda läktare!! Det kanske är så att intresset som supporter är som störst när lidandet är som störst, jag tror det.

Enligt rapporterna från Ängelholm så visade LIF hjärta i kväll mot Rögle BK men tyvärr så räckte det inte denna gång heller. Det känns som att det var en klassisk hedersam förlust ikväll. Niemi och Houkko blev skadade ikväll. Bilderna i Sportspegelsn såg otäcka ut när Niemi slog huvudet i plexit och sen i isen. Jag undrar hur det är med honom för att det såg inte bra ut. Enligt rapporterna så har han fårr hjärnskakning vilket även drabbade Houkko. 

Enligt statistik de senaste fem kvalserierna så är det max tre förluster som gäller!! För Leksand gäller det att vinna 7 av de kommande åtta matcherna. Det börjar på onsdag mot AIK på Hovet, oj,oj ,oj... 

Rögle hade tre förluster på de första fyra matcherna. Så det kan mycket väl gå bra även om LIF förlorar mot AIK. LIF vänder mot Växjö och Västerås. Det bör vara 12 poäng och då är LIF med när tre matcher återstår, YES där satt den!!

NU glömmer vi Röglematchen och tittatr framåt.

Mora IK, Var tog dom vägen. Har dom spelat klart i år ? Brynäs, då ?

Nu laddar vi onsdagens match, tjingeling!
No more Mr nice guy ...

Kempe måste visa vägen för spelarna, men även för fansen. Lite mera glöd i båset, tack! I kväll får gärna Gunnar Persson bli MR Nice guy i Lindab-arena.

För Leksand hoppas jag verkligen på att Jensa Bergenström kan spela. Mv-frågan har vi tuggat klart om.  Kvalbloggen  räknar med täta rapporter i em.

Forza ...

Super Stars TIFO crew gjorde iaf sitt jobb ..


Checking line ..


Vilket engagemang.. match efter match.


Alla var där ..


Nice guys finnish last ...

eller när blev en leksing sydd senast!

Här på kvalbloggen så vill jag att Läck ska stå i mål. Han är "tätare".  Rögle BandyKlubb borta i morn. Jag hoppas att Läck får stå då.

Saknar dock lite jävlar anamma i Leksand, lite bondtjyveri. Kallat varu vill men nu är det dax att leverera till fansen. Igår var det bara Prestberg (av alla!!) som stod upp och tog smällar.
Det som började så bra. En fantastisk första period. Det var dock lite oroväckande med Karlssons storspel i Tälje-kassen. Eller blev det för stor press att spela inför fullsatt hemmaarena??

I morn blir det spännande men jag litar på att Johan rapporterar direkt från Lergöksstaden.

Dalaclassico har ju diskuterats här på kvalbloggen. En alldeles underbar idé vore väl att spela Dalaclassico på i Vikarbyn på Siljans is eller varför inte i Dalhalla!!!

Fridens ...Kvalbloggen ...

Jag säger som Peter Karlsson:
- I morgon är det match på Leksands Noret. Stämningen kommer att vara på topp. Preciis som hä skä vaara.

Anti Jussi Niemi, Per-Anton Lundström, Pelle Prestberg och sist men inte minst MIkael Karlberg; Nu gäller det att prestera. Nu duger det inte att åka omkring proppmätt och göra siljanssvängar. NU är det full fart, start och stopp, dump and chase och hela programmet som gäller.

Jag undrar vem som vaktar pyttsen imorn? MIn personlige favorit är Eddie Läck. Jag tycker att finnen går ner alldeles förtidigt. Pang upp i nättaket hela tiden. Han är lättläst för motståndarna, nej.. inte bra!

Imorgon vill jag se en klang och jubelföreställning i Ejendahls. 4-0 efter första och klacken i extas. En perfekt fredagkväll!

SSK å gå på, nä inte i morn allafall. Linus Klasen och Dragan Umesevic gäller det att se upp med. SSK har säker en superdryg klack med sig. Det blir därför väldigt irriterat på läktaren och sen måste man spärra av så att det inte går att gå den vanliga rundan.

Nä fy faan; Det är lika bra att köra över dom direkt. Go, LEksand Go ...

Ma råkes!

Entrecote på en bädd av rucola ...

...  självklart med hyvlad parmesan och olivolja. Vilken fantastiskt kombination :) Mmmm ..
En ale från Anchor Brewery kryddade anrättningen.
Nu mår jag gott.
God Natt!

Ideelt arbete är guldkorn i tillvaron ..

Finns det nåt som imponerar på mig så är det IDEELT ARBETE. Det värmer så gott inombords när man stöter på det. Ideelt arbete är det när hela drivkraften kommer från hjärtat och inte från plånboken.

Träffade en Finländare för 22 år sedan i Upplands Väsby. Han lade ner ett fantastiskt jobb för att rikta framhjulet på min cykel. När det blev dags för betalning så sa han:

- Jag vill inte ha betalt för det jobb som jag har gjort. Därför att för mig är det viktigt att det finns ideelt arbete även i en kommersiell  värld.

Dom orden har etsats sig fast i mitt inre och jag har många gånger tänkt på detta. Nu i dessa Finanskrisens fotspår så känns det mer aktuellt med ideelt arbete än någonsin.

Har själv dragit mitt strå till stacken i ett antal föreningar som ungdomsledare, styrelsearbete mm. Dom meriterna är rätt ynkliga i jämförelse med min mor. Hon slutade vid 79 års ålder!! efter 33 år som jympaledare, wow! Fortsätter gör hon som stavgångsledare, hjälparbetare i Hoppets stjärna, stugvärd i Friluftsfrämjandet mm. GULD STJÄRNA!


Vilken sniper, va ..


Kvalserien är lottad och lidandet kan börja..

SSK hemma i första matchen. Tre saker gör mig orolig inför den matchen.

1. SSK har visat oroväckande fin form på slutet av Elitserien
2. Leif Strömberg i båset (han verkar trivas i SSK)
3. Leksand har varit på träningsläger. Förra gången när det var träningläger var dom ju helt slutkörda. Hoppas att dom inte är det denna gång.

Jag bedömer att Leksand måste vinna i första matchen för sen väntar två svåra bortamatcher mot  AIK och Rögle. Leksand måste vara "med" när serien vänder för då kan allt hända och jag hoppas och tror att Leksand spelar i Elitserien nästa säsong.

Till sist. Jag har inget emot Mora, men .... det var bra för Leksand att dom åkte ut. Nu ökar Leksands chanser att komma till Elitserien. Moramatcherna tar alldeles för mycket energi.

Mitt tips: Leksand och Växjö till Elitserien. Varför Växjö? Lag som kommer sist in i en kvalserie (eller slutspel) rider många gånger på en framgångsvåg. Jag säger bara Väsby Hockey säsongen -87/-88.

Fridens liljor ...


Vinterskrud


På promenad i Stumsnäs


Bästa dagen på jobbet ..

var idag. Det känns underbart att efter trettio år på arbetsmarknaden, sju olika arbetsgivare i tre städer få uppleva detta!! Att arbetslivet blir bättre och bättre. Idag säger jag som dom sa i pistvakt;
- Åh en sån daag!

Idag var det en helt otrolig dag fylld med positiv enegi. Jag säger bara; WOW. Arbetsresultatet var fantastiskt och jag stormtrivs i denna skapande miljö.

Det är ju inte så konstigt egentligen. Det gäller bara att det finns en tillåtende atmosfär och att tillsätta "rätt" människor. Det är ju så enkelt ;) men det har lyckats på mitt jobb. Jag har ett härligt gäng omkring mig; Miss M, Jelly, Antero och Bengt och en tillåtande atmosfär, det har vi. Initiativ uppmuntras. Dessa enkla men så fundamentala ingredienser i ett lyckat management. Livet har lärt att det krävs mod för ett för att lyckas med ett management. Modet att tro på människans kraft och skaparförmåga. Att våga släppa loss människor det är stort och det är fantastiskt att få vara med om detta. 

Vi brukar kalla ögonblicken för Hallelujamoments och vi manifesterar med high-five eller dubbeltumme.

Nu tillbaks till idag. Det var fotografering och jag var objektet som skulle krypa runt i en djungel med hjälm på huvudet och en bazooka på axeln. När jag sen siktade med Bazookan då blixtrade det till för att då hittade Miss M rätt vinkel.

Obs! bilder kommer! Håll ut!

RSS 2.0