Dalai Lama säger många kloka saker ...

Sommarens bok är en bok skriven av Dalai Lama. Boken handlar om likheter mellan Global affärsekonomi, ledarskap och Buddism. Boken är så stark så jag kan bara läsa några sidor sen måste jag lägga boken ifrån mig.
T ex så har jag lärt mig att:

En god Tanke - leder till - en god handling - leder - förbättrat självförtroende. Mycket tänkvärt, tycker jag. Dalai Lama anser att det människor lider mest av i världen är bristande självförtroende. Wow, vilken insikt! Kan det verkligen vara så enkelt? 

Efter detta citat har jag tänkt en hel del iaf. Bl a så har jag de senaste 20 åren fått lära mig att tänka positivt i alla möjliga sammanhang. Inom idrotten så är man överöst av positiva citat. Tänk POSITIVT - SKIT I ANDRA eller den här SATSA PÅ DIG SJÄLV!! Jag har aldrig lyckats knäcka den där koden, dvs att jag verkligen ska känna att det här med att tänka positivt ska kännas rätt. Jag har likt förbannat tänkt dessa negativa tankar på nätterna. Men - att tänka en God tanke är så mycket mer en att tänka en positiv tanke. Som jag ser det så är skillnaden att en god tanke handlar om mig själv samt min attityd till omgivningen. Medan en positiv tanke enbart handlar om mig själv (känns lite negativt tycker jag) 
Dalai Lama

Vilken höst det blir! Jag vet inte vad som är bäst; att IKB går upp till Superettan, IFÄ slår Dalkurd på Vallen eller att LIF satsar på juniorer.

Tjingeling out there!


Kommentarer
Postat av: Uffe B

Intressant, mycket intressant. Den boken ska jag läsa snarast möjligt!Mannen, myten, legenden Dalai Lama är en människa som det borde finnas många fler av i världen. Eller det finns människor med samma tankar och visioner och de borde få komma fram mycket mera i det sk "rampljuset". Världen behöver fler som Dalai Lama.Vad det gäller idrottens värld, så är det bästa om både IKB och LIF går upp en division denna säsong. Vad det gäller juniorer i A-lag. Titta på IFK Göteborg vad deras ungdomsverksamhet har lett till. Vet inte exakt idag hur många spelare i IFKs spelartrupp som är under 20 år och som spelat minst 1 match i Allsvenskan. Men det är många (>10).

2009-08-26 @ 10:48:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0