Leksands IF ..

är inte längre någon idrottsförening i klassisk mening. Leksands IF är ett företag som drivs på affärsmässiga grunder. Leksands IF är moderbolaget imed ett antal dotterbolag, bl a Ejendals arena. Leksands IF äger ett antal restauranger, har öppnat dagis, butiker mm. Leksands IF är ett framgångsrikt företag. Även  PR-mässigt har Leksands Guldstjärna. Företaget sköts antagligen väldigt proffesionellt, men ... (everything before but is bullshit!)

Med det perspektivet kan man fundera var den sportsliga sidan kommer in och varför LIF misslyckas tre kvalserier i rad och just nu väldigt nära ett fjärde mislyckande. Byte av tränare. Av sportsliga skäl så måste det till en förändring men vad är dom bakomliggande skälen och hur ser företagets strategier ut? Jag hade förstått bytet om Boorken kommit in men snacka om antiklimax ....

Är det så att det är alldeles för stort fokus på affärsverksamheten inom Leksands IF ? Uppenbart är att Leksand inte har lyckats balansera det sportsliga målen med det affärsmässiga målen. 

VD har antagligen en del att förklara för supportrar och sponsorer framöver ... Målen är säkert tydliga men hur ser den långsiktiga strategin ut?

Aftonbladets Mats Wennerholm skriver om förnyelse, föryngring... satsa på unga produkter. Det borde vara naturligt i en långsiktig satsning. Samtidigt vet man att nåt samarbete inte existerar inom dalahockeyn, jämför t ex med angränsande län (Brynäs- eller Färjestadsmodellen). 

Nu har jag snart gnällt klart. Jag har bara en sak kvar: Den som scoutar målvakter för Leksands räkning har ett utvecklingsbehov!

I morgon blir det lammentrecote med vitlökssmör och tomatsallad + ett glas rioja, mm ..

Tingeling, tingeling ..
 

Kommentarer
Postat av: Johan

Mmmm Lammenticote! :DJag håller med dig angående leksands affärsverksamhet. måste tänka på idrotten mer tror jag.Tingeling tingeling, come om baby shake that thing

2009-03-21 @ 10:47:03
Postat av: Mats

Det kanske är så att den högsta ledningen måste stärkas med Sportsmanagement. Det är ju inte Hemköpskoncernen det handlar om ...

2009-03-21 @ 17:59:00
URL: http://johejdu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0